Om oss

Trollhättans Stadsmusikkår är en ideell förening. Vi repeterar en gång i veckan i vår föreningslokal i Strömslund, Trollhättan.

Vår repertoar varierar från den för marscherande blåsorkestrar traditionella marschmusiken till symfonisk filmmusik. Vid våra framträdanden ser du oss i våra blå baskrar eller i traditionell konsertklädsel. Vid jultider kan du även se oss marschera omkring i centrala Trollhättan iförda tomtedräkter. Vi uppträder även i militär skepnad, då som Hemvärnets musikkår BohusDal, i antingen vår grå uniform m/87 eller i vår kamouflagefärgade gröna m/90.

Spelar du ett instrument som passar in i den moderna symfoniska blåsorkestern är du mycket välkommen att komma och spela med oss! Det är bara att plocka med instrumentet, hur långt in i garderoben det än står, samt det goda humöret och dyka upp strax innan vår repetition börjar, tisdagar kl 18.30, så hjälper vi dig på plats.

Trollhättans Stadsmusikkår, tidigare NTO: s musikkår i Trollhättan, bildades 1937 efter ett initiativ av Dick Ljungman. Vår förste ledare var musikfanjunkare August Hermansson från Vänersborg.